Gevelreiniging

Reinigen van gevels is onze specialiteit!

Gratis offertes voor gevelreiniging aanvragen?

  OFFERTE GEVELREINIGING

  Offerte gevel reinigen:*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Huidige gevelbekleding?*

  Bouwjaar woning?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze gevelreinigers voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   


  Gevelreiniging

  Wilt u de gevel van uw woning laten reinigen? Uw geve reinigen voorkomt ergere schade. Mos en algen zorgen namelijk voor schade aan uw gevel waardoor het risico op lekkage en vochtschade aanzienlijk vergroot. Of wilt u gewoon dat uw gevel er weer als nieuw uitziet? Een gevelreiniging is de oplossing!

  Vul vrijblijvend ons formulier in voor meer informatie, een afspraak of een vrijblijvend prijsbestek.

  Gevel reinigen

  Het soort gevelbekleding, de oriëntatie van uw gevel en dus het zonlicht daarop zijn bepalende factoren voor vervuilen van uw gevel en de wijze waarom we uw geven best moeten reinigen. Om te vermijden dat uw gevel terug snel vervuild, behandelen we u gevel na de gevelreiniging met een speciale coating. Een beschermingslaag zeg maar die ook nog eens uw gevel opnieuw doet blinken als nooit tevoren.

  BTW% bij gevelreiniging

  Kiest u voor een gevelreiniging, dan heeft u in sommige gevallen recht op een verlaagd BTW tarief van 6%Let wel: uw woning moet ouder zijn dan 10 jaar. Zoek dus zeker even uit of u in aanmerking komt.

  Daarnaast is de prijs voor een reiniging en een eventuele behandeling tegen mos & algen afhankelijk van de grootte van uw gevel en het type gevelbekleding dat u heeft. Bij ons krijgt u altijd een scherpe prijs.

  gevelreiniging

  Waarom mijn gevel laten reinigen door een vakman?

  Uw gevel schoonmaken… Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Bij het reinigen van de gevel mag het oppervlak niet worden beschadigd. Daarom is het raadzaam om dit door een professional te laten doen.

  Om het oppervlak te reinigen, past de vakman verschillende methodes toe. Deze omvatten zandstralen, stoom reiniging, chemische reiniging en vochtstralen of nevelstralen.

  De gevelreiniger kijkt naar de staat van uw buitenmuur en het soort vervuiling en kiest daarbij de juiste techniek. Hij zorgt ervoor dat het vuil weg is, maar dat de rest van de muur wordt niet wordt aangetast.

  De gevelbekleding (crepi, hout, bakstenen, leien, steenstrips, …) heeft dus een grote invloed op het reinigingsproces dat de gevelreiniger gaat gebruiken. Wanneer u de beslissing neemt om de gevel zelf te reinigen, moet u goed op de hoogte zijn van wat u doet. Je bent namelijk niet de eerste die met overmatige druk schoonmaakt, waardoor de gevelsteen flink beschadigd raakt.

  Gevel zandstralen

  Een gevel zandstralen is misschien wel een van de bekendste methodes om uw gevel er weer als nieuw te laten utitzien. Het is opgenomen in de categorie van moeilijke reinigingsprocedures. Wanneer bijzonder vuile muren moeten worden gereinigd, worden zand- of gritkorrels op de gevel gespoten om het vuil te verwijderen. Als u last heeft van graffiti die uw buitenmuur beschadigt, is zandstralen bv. een reinigingsmethode die u kunt gebruiken. Een gevel zandstralen is bovendien zeer milieuvriendelijk.

  Stoomreiniging

  Stoomreiniging is zeer ‘vriendelijk’ voor uw muren. Stoomreiniging gebeurt volledig met water. Dit water wordt onder hoge druk en met een temperatuur van meer dan 100°C op uw gevel gespoten. Stoomreiniging is verreweg de meest voordeligste reinigingstechniek. Houd er rekening mee dat stoomreiniging alleen effectief is als de buitenmuur niet al te vuil is.

  Nevelstralen

  Het gebruik van nevelstralen is een andere methode om gevels te reinigen. Als u een huis heeft waar de buitenmuren hun oorspronkelijke uitzicht moeten behouden, is dit de beste aanpak voor u. Nevelstralen is een andere vorm van reiniging die onder de categorie “zacht” valt. Bij nevelstralen wordt gebruik gemaakt van zand en water, maar de druk waarmee de straal op uw gevel wordt gericht is lager.

  Chemische reiniging

  Ten slotte wordt chemische reiniging gebruikt om de gevel van een gebouw te reinigen die echt sterk vervuild is. Door een chemische reactie lost het vuil op en wordt uw gevel weer mooier. Houd er bij chemische reiniging rekening mee dat deze aanpak ruw is en mogelijk niet geschikt is voor alle soorten gevels en materialen. Ga hier dus zeker niet zelf mee aan de slag!

  Bescherm uw gevel

  Uw buitenmuren moeten na de reiniging beschermd worden tegen vuil. Dit wordt bereikt middels impregnatie. Impregneren is het aanbrengen, door een impregneermiddel, van een waterafstotende coating op uw gevel te. De kans is immers groot dat er kleine scheurtjes ontstaan en dat er vocht in uw muren komt. Impregneren zorgt voor een dekkende laag, waardoor er aanzienlijk minder vocht in uw woning kan komen. Dit houdt uiteraard in dat naast uw muren ook de voegen worden beschermd.

  De voordelen:

  • Het beschermt de muur tegen beschadiging en vocht.
  • Door reiniging wordt de levensduur van de buitenmuur verlengd.
  • Dit verhoogt ook de waarde van uw huis omdat uw gevel er weer als nieuw uitziet!

  Ontvang tot 3 offertes!

  De website van CreaReno behoort tot een netwerk van dakwerkers & aannemers. Vind gemakkelijk de beste firma bij u in de regio. U ontvangt zo steeds de best mogelijke prijs.

  Gebruik vrijblijvend ons contactformulier en wij sturen uw aanvraag door naar alle aannemers in een straal van 40 km rondom uw woonplaats. Vervolgens even wachten tot u wordt gecontacteerd.

  Start nu je gratis offerteaanvraag en wij zoeken de vakman met de juiste kennis en ervaring bij jou in de regio! Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend en dus zonder enige verplichtingen.