Dakreiniging Antwerpen

Reinigen & ontmossen van daken in Antwerpen!

Gratis offertes voor dakreiniging in Antwerpen aanvragen?

  OFFERTE DAKREINIGING

  Offerte dak reinigen:*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Huidige dakbedekking?*

  Bouwjaar woning?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze dakreinigers voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   


  Dakreiniging Antwerpen

  Wilt u het dak van uw woning in Antwerpen laten reinigen? Uw dak ontmossen of reinigen voorkomt ergere schade. Mos en algen zorgen namelijk voor schade aan uw dakbedekking waardoor het risico op lekkage en vochtschade aanzienlijk vergroot. Of wilt u gewoon dat uw dak in Antwerpen er weer als nieuw uitziet? Een dakreiniging is de oplossing!

  Vul vrijblijvend ons formulier in voor meer informatie, een afspraak bij u thuis in Antwerpen of een vrijblijvend prijsbestek.

  Dak ontmossen Antwerpen

  Het soort dakbedekking, de oriëntatie van uw dak en dus het zonlicht daarop zijn bepalende factoren voor mosgroei en algen. Om te vermijden dat dit snel terugkomt, behandelen we u dak met een speciale coating. Een beschermingslaag zeg maar die ook nog eens uw dak opnieuw doet blinken als nooit tevoren.

  BTW% bij dakreiniging & ontmossen dak

  Kiest u voor een dakreiniging & het ontmossen van uw dak in Aarshcot, dan heeft u in sommige gevallen recht op een verlaagd BTW tarief van 6%Let wel: uw woning moet ouder zijn dan 10 jaar. Zoek dus zeker even uit of u in aanmerking komt.

  Daarnaast is de prijs voor een dakreiniging, het ontmossen en een eventuele behandeling tegen mos & algen afhankelijk van de grootte van uw dak en het type dakbedekking dat u heeft. Bij ons krijgt u altijd een scherpe prijs voor uw dakreiniging.

  Type dakbedekking

  Elk type dakbedekking vereist een unieke aanpak als het gaat om het laten reinigen van uw dak. Bij het reinigen van een golfplaten dak worden de mossen en algen vaak gereinigd met een hogedrukreiniger. De golfplaten worden in eerste instantie behandeld met een reinigingsoplossing als de vervuiling hardnekkig is en wassen onder hoge druk niet effectief genoeg is. Als dat is verwijderd, gaat de dakreiniger weer aan het werk met de hogedrukreiniger en wordt de groene aanslag volledig uit het zicht verwijderd.

  Er zijn echter meer daken met traditionele dakpannen. We gaan dan eerst uw dak ontmossen. Een hogedrukreiniger is doorgaans voldoende om groene aanslag van golfplaten daken te verwijderen, net als bij de meeste andere soorten daken. Indien nodig wordt ook een schoonmaakmiddel aan het dak toegevoegd, waarna het met hoge druk wordt gespoten om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.

  Als u een leien dak heeft, moet u voorzichtig te werk gaan. Een leien dak is niet te reinigen door het simpelweg met hoge druk te bespuiten. Leien daken zijn poreuzer en gevoeliger dan golfplaten of pannendaken vanwege hun natuurlijke poreusheid. De druk die door de reinigingsapparatuur wordt gegenereerd, wordt aanzienlijk verminderd.

  Wat is het nut van het ontmossen van daken?

  Mos is een van de meest destructieve elementen op uw dak. Het resulteert in combinatie met algen in een onaantrekkelijk dak en kan schade aan uw dak en woning veroorzaken. Modder en stof vormen samen mos, dat zich ophoopt op de naden van leien, dakpannen en golfplaten daken als gevolg van de wind die door de lucht waait. Daarnaast valt er in de winter veel regen en weinig zonlicht. En ziedaar, mossen en algen hebben een perfecte nestomgeving voor zichzelf gevonden. Deze moeilijkheid wordt verergerd als u in een groene regio woont waar slechts een kleine hoeveelheid zonneschijn uw dak binnendringt. Daarnaast is de helling belangrijk. Tot slot is het denkbaar dat uw dakpannen of leien ouder zijn en daardoor meer doorlatend dan andere.

  Geef ook uw dakgoten aandacht!

  De dakgoten mogen niet over het hoofd worden gezien tijdens het uitvoeren van een reiniging van uw dak. Het is ook noodzakelijk om uw dakgoten leeg te maken, omdat ze bladeren, twijgen, stof en vuil verzamelen. Het is mogelijk dat de goot verstopt raakt als dit niet gebeurt, met alle gevolgen van dien.

  Ook uw regenpijpen raken verstopt en de regen hoopt zich op. Dit belast uw dakgoten en regenpijpen extra en zorgt er in ieder geval voor dat er na verloop van tijd vocht in uw woning kan sijpelen. Dit kan aanzienlijke schade aanrichten aan uw huis.

  Met water onder hoge druk zal uw dakreiniger de dakgoten legen en spoelen.

  Bescherm uw dak met een extra coating!

  Uw dakbedekking kan immers poreus zijn en moet na het reinigen worden beschermd.

  Hoe werkt de coating?

  Uw dakreiniger brengt de coating aan, meestal een rol, kwast of spray na het reinigen. Het is aan te raden om te kiezen voor een transparante coating wanneer u uw dakbedekking er weer hetzelfde uit wilt laten zien als vroeger. Het is echter ook mogelijk om te bedekken met een kleurrijke hoes. Dit geeft een heel ander, fris aspect aan uw dak. Het voordeel van het afdekken van uw dak is dat het langer meegaat aangezien een coatinglaag vuil- en vochtafstotend is. Mos en algen zijn daardoor minder vatbaar voor vervuiling en aantasting van de dakbedekking. Dakbedekking is een vereiste, in elke situatie!

  Bescherm uw dak met impregnatie

  Een andere manier om uw materiaal voor een langere tijd tegen vuil en vocht te beschermen, is via een buitenbekleding. Deze methode wordt impregneren genoemd. Tussen coaten en impregneren zit een groot onderscheid. Impregneren is altijd kleurloos. Uw dak blijft zijn “look” behouden. Impregneren is ook goedkoper dan coaten. Beide procedures hebben echter hetzelfde doel: het vuil en vocht van het dak weerstaan, waardoor algen en elanden minder kans krijgen om zich op uw dak te verzamelen.

  Ontvang tot 3 offertes!

  De website van CreaReno behoort tot een netwerk van dakwerkers & aannemers. Vind gemakkelijk de beste firma bij u in de regio. U ontvangt zo steeds de best mogelijke prijs.

  Gebruik vrijblijvend ons contactformulier en wij sturen uw aanvraag door naar alle aannemers in een straal van 40 km rondom uw woonplaats. Vervolgens even wachten tot u wordt gecontacteerd.

  Start nu je gratis offerteaanvraag en wij zoeken de vakman met de juiste kennis en ervaring bij jou in de regio! Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend en dus zonder enige verplichtingen.